UNIVERSITY STUDENT HOUSING

2016

The given brief was to design and detail the layout and façade of a student residence forming part of a larger compound of student housing situated within a site with a wide view of a nearby valley and adjacent fields. The approach taken here was to make this structure stand out whilst also relating to its densely green surroundings. Within this theme, the interiors of the individual units included natural tones and materials with the introduction of green elements. The building façade is split up by unit with a large aperture to maximise on the availability of natural light and views. The remaining areas of building skin include sections of green wall. Internally, each unit typology takes elements of greenhouses, resulting in a relaxing atmosphere which includes a desk area, sleeping quarters & bathroom facilities, while some unit types include a kitchenette.

© 2023 by Sasha Blake. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now